lignum debit focsani vrancea

Case lemn

Foarte multe persoane isi doresc sa construiasca o casa pe structura din lemn pentru ca este mai ieftina in comparatie cu casele din zidarie, beton, etc., mai calduroasa, ecologica si cu costuri de intretinere foarte reduse.

Da, este foarte adevarat dar, foarte putin clienti cunosc faptul ca proiectul casei are o mare influenta in exploatarea constructiei pe termen lung unde se scurg banii picatura cu picatura.

Un proiect nou personalizat pentru casa dvs. pe structura din lemn inseamna de fapt un "prototip",un proiect care necesita foarte multa munca din partea arhitectilor si din partea proiectantilor structuristi, munca care la final insemna foarte multi bani.

Cu totii ne dorim sa avem o casa unica si cat mai personalizata, dar nu stim cand sa ne oprim asupra dimensionarii, proportiilor, suprafetelor, etc., schimband mai multe solutii in faza de proiectare, solutii care genereaza costuri, de cele mai multe ori spatii inutile si evident costuri suplimentare cu intretinerea.

Echipa noastra colaboreaza cu foarte multe birouri de arhitectura si cu arhitecti care au in portofoliu o gama foarte variata de proiecte tip pentru case din lemn, proiecte care au fost executate si imbunatatite in timp.

Un proiect de arhitectura tip (multiplicat) pus in opera de mai multe ori are avantajul ca este optimizat la maxim iar costul este unul redus fata de un proiect nou personalizat.

In Europa, arhitectii s-au unit in firme mari de proictare, numarand peste 100 de arhitecti fiecare. Proiectele lor se regasesc in reviste, cataloage de arhitectura care se vand in Europa Occidentala, Tarile Baltice si in cele  Scandinave, cataloage cu proiecte diversificate care sa satisfaca toate gusturile, avand o prezentare grafica de invidiat. Toate aceste catoaloage cu proiecte frumoase, cromatica si  arhitectura specifica fiecarei zone, localitati, tari, etc. au contribuit pozitiv la educarea pietei a clientului si a planului de urbanism zonal.

Este recunoscut faptul ca prima discutie despre un proiect porneste de la un alt proiect preluat, in ce mai multe situatii, din cataloage de arhitectura. Problemele incep din clipa in care clientul doreste sa adapteze un proiect din caramida, de exemplu, pentru o constructie din lemn fara sa cunoasca particularitatile acestui tip de constructie. Din acest motiv, va recomandam sa ne consultati inca din timpul discutiilor preliminare cu arhitectul pe care l-ati ales pentru a putea stabili de comun acord anumite detalii care vor face in final diferenta.

lignum debit focsani vrancea


Societatea noastra ofera servicii de proiectare si calcul structural pentru case din lemn construite cu tehnologie MiTek - WoodEngine, RoofCon TrussCon si Pamir, softuri dedicate exclusiv pentru proiectare case si structuri din lemn in conformitate cu legislatia Romaneasca / Eurocod 5 si Anexele Nationale.