lignum debit focsani vrancea

Tratament lemn

Lemnul face parte din clasa materialelor usor combustibile. Pentru a reduce riscul producerii unui incendiu recomandam ca tot lemnul folosit la constructii sa fie tratat cu solutie ignifuga. Un lemn tratat ignifug se va aprinde mai greu, va avea o rezistenta mai mare la foc, iar viteza de propagare a unui potential incendiu va fi redusa. Timpul astfel castigat, in cele mai multe incendii, este decisiv pentru evacuarea oamenilor si indepartarea acestora intr-o zona sigura.

Al doilea tratament recomandat este cel pentru protectia impotriva insectelor si a ciupercilor. Acest tip de tratament este indispensabil caselor de vacanta din lemn, imobile care sunt vizitate ocazional. El mai este indicat pentru constructiile din lemn, sau cu acoperisuri pe structura din lemn, a caror perioada de executie a fost prelungita. In lipsa unui astfel de tratament toata investitia poate fi compromisa.

Pentru ca o constructie din lemn sa va poata oferi confortul dorit lemnul utilizat trebuie respectat si tratat corespunzator.